Истинските байкъри карат мотоциклети през цялата година. Златната есен предлага

...
Истинските байкъри карат мотоциклети през цялата година. Златната есен предлага
Коментари Харесай

Съвети за мотоциклетните гуми

Истинските байкъри карат мотоциклети през цялата година. Златната есен предлага задоволително благоприятни условия за излет измежду красива природа. Защото даже в по-хладните дни няма какво да се каже против едно умерено пътешестване на две колела. Изборът на вярната гума продължава да играе една от най-важните функции за безвредното шофиране през есента.

Например, мотоциклетистите би трябвало постоянно да ревизират налягането на въздуха и да го поправят, в случай че е належащо. Трябва също по този начин да ревизирате дали гумата към момента има задоволителен грайфер - минималната дълбочина на грайфера на гумите за мотоциклети е 1,6 милиметра. Ако следвате няколко съвета, освен ще се забавлявате с мотора си през цялата година, само че и ще сте сигурни и спокойни на пътя когато и да е на годината.

Експертът по гуми Michelin поучава:

Колко дълго могат да се карат гумите на мотоциклета?

По принцип гумите могат да се карат, до момента в който доближат законовата граница на изхабяване или до момента в който покажат фактори на стареене. Michelin предлага гумите за мотоциклети да се ревизират от експерт един път годишно след пет години и да се сменят гумите след най-много седем години. Гумите са направени от материали и съставни елементи въз основата на каучук, чиито свойства са от значително значение за вярното действие на гумите. Тези свойства се трансформират с течение на времето заради доста фактори, на които гумата е изложена през целия си живот, като климат, предпазване или условия на приложимост (натоварване, скорост, налягане в гумите и др.).

Мога ли да карам на лед и сняг?
Зимните гуми не са наложителни за моторите. Въпреки това няма гуми за тях, които да оферират сигурност на сняг и лед. По принцип е допустимо да се стигне до температурния диапазон под нулата и при сухи пътни условия.

Кога една мотоциклетна гума е достигнала работна температура?
Съвременна мотоциклетна гума като Michelin Power 5 или Michelin Road 6 не би трябвало да се чака да се нагрява до избрана температура, тъй като може да обезпечи цялостна продуктивност съвсем незабавно, съгласно производителя. Подсилените със силициев диоксид каучукови смеси спомагат за реализиране на високо равнище на студено сцепление. Важно е, когато гумата се употребява за първи път, натоварването и ъгълът на надолнище да се усилват непрестанно, до момента в който протекторът на гумата се употребява изцяло. При позволените за надпревари гуми и слик гуми обаче би трябвало да се означи, че те имат по-висок температурен прозорец от елементарните гуми за улични спортове. Това би трябвало да е по този начин, тъй като колкото по-бързо карате на спортната писта, толкоз по-висока е температурата на гумата. Обратно, това значи, че когато външните температури и температурите на гумите са ниски, сцеплението е малко и гумите би трябвало първо да се нагреят до нужната температура. Според специалистите на Michelin най-важното е първо да ускорите, спрете и вземете първите завои с сдържан ъгъл на надолнище. Едва по-късно би трябвало постепенно да се усили натоварването на гумите.

Как да се грижа за гумите на моя мотоциклет след каране?
Във всеки случай би трябвало да се заобикаля непрекъснат контакт с масло, бензин, разтворители и химикали. Въпреки това, временен контакт, да вземем за пример унищожаване на етикет с почистващ препарат за спирачки, не поврежда гумата. Без съмнение може да се употребява и шампоан, който по-късно би трябвало да се изплакне щедро с чиста вода. Експертите на Michelin предлагат потреблението на глазиращи сътрудници единствено за образно възстановяване. След нанасяне гумата не би трябвало да се кара, защото адхезията на повърхността се нарушава от гланциращия сътрудник.

Колко постоянно би трябвало да се ревизира налягането на въздуха?
Michelin предлага инспекция на налягането на гумата най-малко на всеки 14 дни, когато гумата е студена. Студен тест значи най-малко два часа след шофиране или по-малко от три километра шофиране с ниска скорост. Винаги би трябвало да се съблюдават спецификациите за въздушно налягане на производителя на автомобила. Най-добре е да проверявате налягането на гумите преди всяко пътешестване. Това обаче зависи и от честотата на приложимост. Ако вашият мотоциклет е бил паркиран няколко седмици, несъмнено би трябвало да ревизирате налягането в гумите, преди да потеглите. Регулирането на налягането в гумите е от значително значение, когато сте двама на мотоциклета или когато има цялостен товар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР