На започналото на 20 май изложение ACT Expo 2024 (Advanced

...
На започналото на 20 май изложение ACT Expo 2024 (Advanced
Коментари Харесай

Honda представи камион с горивни клетки

На почналото на 20 май ревю ACT Expo 2024 (Advanced Clean Transportation) Honda показва концептуална разработка на камион с горивни кафези от Class 8 (тежкотоварни машини над 14 тона). С нея марката дава поръчка, че търси бизнес сътрудници за произвеждане на транспортни средства със задвижване по тази технология, планувани за пазарите в Северна Америка. На щанда на марката участват и други нейни артикули с нулеви нездравословни излъчвания, включително и първообраз на безпилотен автомобил (Autonomous Work Vehicle), както и изцяло нов Honda CR-V e:FCEV 2025.

За да реализира проекта си за въглероден отпечатък за всичките си артикули до 2050 година, японският производител има намерение да разшири активността си в областта на задвижването с водород.

“Товарните коли, включително и камионите от Class 8, при които горивните кафези са най-хубавата опция с нулеви нездравословни емиси на дизеловите мотори с вътрешно горене, са основен миг от тактиката на Honda за водородното задвижване “, разяснява Райън Харти, заместител вицепрезидент в бранш „ Устойчивост и бизнес развиване “ в American Honda Motor Co., Inc.

Камионът на Honda от Class 8 е задвижван от три нови системи с горивни кафези, създавани към този момент серийно в джойнтвенчърното дружество на марката и General Motors (GM) в Браунстаун, Мичиган. Те са плод на 10-годишна взаимна разработка на японската компания и американския колос.

Honda показва четири съществени посоки за първичното приложение на новите системи с горивни кафези: леки електрически автомобили, товарни машини, станции за зареждане и строителна техника.

На щанда си на ревюто ACT Expo компанията показва и други артикули и технологии с нулеви нездравословни излъчвания. Това са 2025 Honda CR-V e:FCEV, първият сериен водороден плъгин хибрид в Америка и Honda Autonomous Work Vehicle (AWV) – електрически първообраз за безпилотен високопроходим автомобил, кадърен да извършва повтарящи се задания.

Технически характерности на Class 8 Hydrogen Fuel Cell Truck Concept Specifications:
Дължина x ширина x височина (мм): 8000 x 2400 x 4000
Обща маса на влекача с ремаркето (кг): 37 273
Влекач (кг): 12 918
Товар (кг): 24 255
Макс. скорост: 113 км/ч
Пробег с едно зареждане: при оптимално натоварване 644 км
Мощност на системата от горивни кафези: 240 кВт, комбинирано: 80 кВт x 3 системи
Водороден контейнер: Под високо налягане от 700 бара H2, контейнер: 82 кг
Батерия: 120 кВтч високоволтова батерия

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР