Младият италиански защитник Джорджо Скалвини отпадна от състава на тима

...
Младият италиански защитник Джорджо Скалвини отпадна от състава на тима
Коментари Харесай

Голям проблем за Италия преди Евро 2024

Младият италиански бранител Джорджо Скалвини отпадна от състава на отбора за Евро 2024, откакто получи травма в коляното по време на дуела сред Аталанта и Фиорентина от последния кръг на Серия А. Срещата бе отсрочена поради уговорките на Аталанта в Лига Европа и се игра след практическия завършек на сезона в Италия.

Двубоят бе без никакво значение за двата отбора, защото нямаше по какъв начин да промени позицията им в крайното класиране. 20-годишният Скалвини се разписа през първото полувреме, само че напусна наложително терена малко преди края, а след това му бе направено проучване с ЯМР. То е посочило скъсване на странична кръстна връзка в коляното. От Аталанта оповестиха, че в най-кратък период ще бъде взето решение по какъв начин ще протече лекуването и възобновяване на бранителя.

Наскоро Италия загуби и един от най-опитните си бранители - Франческо Ачерби от Интер, който също получи травма. Селекционерът на отбора Лучано Спалети най-вероятно ще извика централния защитник на Ювентус Федерико Гати за заместител на контузените.

Италия ще изиграе първия си мач на Евро 2024 против Албания на 15 юни. В групата са още отборите на Испания и Хърватия.
 Президентът на италианския футбол: Аталанта е гордостта на Италия
Президентът на италианския футбол: Аталанта е гордостта на Италия

Той поздрави Аталанта след триумфа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР