Истгорически момент в българския политически живот. Ще имаме ли редовен

...
Истгорически момент в българския политически живот. Ще имаме ли редовен
Коментари Харесай

Извънредно заседание! Радев стовари чук преди гласуването

Истгорически миг в българския политически живот. Ще имаме ли постоянен кабинет най-сетне?

Започна изключителното съвещание на Народното събрание, свикано от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков. На него ще се разбере ще събере ли кабинетът " Денков-Габриел " нужната поддръжка.
-->
В дневния ред са включени три точки - избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет (МС) и избиране на състава на кабинета.

Президентът Румен Радев ще участва  на изключителното съвещание на Народното събрание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Ако бъде гласувано, това ще е първото ротационно държавно управление у нас. Предвижда се Денков (ПП-ДБ) да е министър-председател през първите девет месеца, а Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) – през вторите девет.

След церемонията по полагане на клетва в постройката на Народното събрание, президентът ще одобри на " Дондуков 2 " състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 година.

След това следва и предаване на властта по министерства. Часове преди да съобщи поста на новия министър председател, Гълъб Донев направи доклад за свършеното.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР