Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се опита да превърне Доналд

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се опита да превърне Доналд
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Камала Харис обвинява Тръмп за продължаващото оттегляне на правата на аборт в САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис се опита да трансформира Доналд Тръмп в лицето на строгата нова възбрана на абортите във Флорида в сряда, до момента в който демократите разискват въпроса преди президентските избори през ноември.

„ В нашата нация сме очевидци на цялостно нахлуване, щат по щат, върху репродуктивната независимост. И разберете кой е отговорен: някогашният президент Доналд Тръмп направи това “, сподели Харис в тирада в Джаксънвил, Флорида.

Новата сурова възбрана във Флорида влезе в действие в сряда, забранявайки всички аборти след шест седмици бременност в щат, който беше един от последните в южната част на Съединените щати със относително висока граница на бременността.

Тръмп, хипотетичният републикански претендент за президент, има се хвалеше по какъв начин номинираните от него съдии са разрешили на консервативния Върховен съд на Съединени американски щати да анулира националното право на аборт през 2022 година, което на собствен ред проправя пътя за 21 щата да вкарат цялостни или частични забрани.

Забраната във Флор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР