Испанската компания Seat засега се въздържа от производство на електрически

...
Испанската компания Seat засега се въздържа от производство на електрически
Коментари Харесай

Seat не бърза да прави електромобили: Защо?

Испанската компания Seat към този момент се въздържа от произвеждане на електрически транспортни средства. И това макар обстоятелството, че дъщерната марка Cupra от дълго време реализира прогрес в региона на „ зеления “ превоз.

Шефът на отдела за проучвания и разработки в Seat, неотдавна даде изявление за английското издание AutoCar, където показа следната информация: „ В момента електрификацията към момента е малко скъпа. Смятаме, че би трябвало да се съсредоточим върху електрифицирането на Cupra и когато цените на съставените елементи паднат, тогава можем да обсъдим и обмислим електрифицирането на Seat.”

Първият електромобил на Seat в началото трябваше да излезе на пазара предходната година. Името му е el-Born и се базира на Volkswagen ID.3. Ръководството на групата обаче реши да му придаде по-премиум тип и я трансферира в дивизията Cupra.

Строго видяно, сериозният акцент върху развиването на марката Cupra докара до обстоятелството, че родителят Seat в действителност остана да играе второстепенни функции. Последният нов модел на компанията беше четвъртото потомство на бензиновия Leon.

Въпреки това, Вернер Тиц към момента има вяра, че Seat има огромно бъдеще и просто няма вътрешен канибализъм от страна на Cupra: „ Във Volkswagen Group имаме дребен или никакъв контакт с други марки. Клиентите на Cupra са изцяло разнообразни.”

Във всеки случай настоящата политика на Seat не е изцяло ясна. Днес доста бюджетни автомобилни производители се стремят последователно да електрифицират своите модели и румънската Dacia е ослепителен образец за това.

Липсата на електрификация е още по-странна на фона на обстоятелството, че испанците имат цялостен достъп до модулната платформа VW MEB. Може по банален и на ниска цена метод да се създават модифицирани електрически коли Volkswagen, което доста опростява нещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР