Заемайки поста и на външен министър на него му се

...
Заемайки поста и на външен министър на него му се
Коментари Харесай

Главчев се отказва от 9100 лв. заплата за поста външен министър

Заемайки поста и на външен министър на него му се поставя заплата от 9100 лв.. Той обаче е отказал тя да му бъде предоставена.

 

Заплатата на служебния министър-председател за премиерския пост пък е в размер на 11 000 лева Тя е равна на заплата и половина на депутат.

При последната промяна на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха главен размер от 7302 лева като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и прочие

 

Всички заплати във властта се дефинират предвид на растежа на междинната заплата в бюджетния бранш и варират всяко тримесечие. Според законите министър председателят и ръководителят на Народното събрание получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът - двоен размер на заплащането на депутат.

Припомняме, че седмица откакто служебното държавно управление постави клетва, Димитър Главчев предложи Даниел Митов да размени Стефан Димитров на поста външен министър. Няколко дни по-късно Митов се отхвърли с поста с аргумента, че не жалае да се трансформира в ябълката на раздора.

 

След това самият Главчев излезе с предлагането да оглави и Министерство на външните работи. В последна сметка президентът подписа указите за промяната на министрите на Министерство на земеделието и храните и Министерство на външните работи.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР