Испанецът Хавиер Фернандес завърши невероятната си кариера във фигурното пързаляне

...
Испанецът Хавиер Фернандес завърши невероятната си кариера във фигурното пързаляне
Коментари Харесай

Хавиер Фернандес завърши невероятната си кариера със седма поредна европейска титла

Испанецът Хавиер Фернандес приключи невероятната си кариера във фигурното пързаляне със седма поредна европейска купа, откакто победи на шампионата на Стария континент в Минск (Беларус). Със седмата си купа Фернандес изравни достижението на съветската легенда Евгени Плюшченко, който също има седем златни медала от шампионати на Европа.

Фернандес беше едвам трети след късата стратегия, само че изигра страхотна волна с два четворни скока и получи оценка 179.75 точки. Така той зае първата позиция в крайното класиране с 271.59 точки. За испанеца това беше първо съревнование след олимпийските игри в Пьончан 2018, където завоюва бронза. След преустановяване на спортната си кариера той ще продължи да взе участие в шоуспектакли. 27-годишният Фернандес съобщи, че най-трудно му е боло да осъзнае, че това осъществяване е последно в кариерата му.

"Най-трудното по пътя към тази победа бяха дългите паузи сред осъществяванията и осъзнаването, че това е последният шампионат в кариерата ми. Ще си спомня Минск до края на живота си. Част от тази победа принадлежи на почитателите ми, които пристигнаха тук, на моето семейство и треньори ", разяснява испанецът, който също е повторен международен първенец (2015, 2016) и повторен бронзов медалист от шампионати на планетата (2013, 2014).

Руснакът Александър Самарин приключи втори със общ брой от 269.84 точки. Италианецът Матео Рицо, който беше едвам 10-и в късата стратегия, се пребори за бронзовото отличие с 247.08 точки. Лидерът след късата стратегия Михаил Коляда (Русия) се провали във волната и остана едвам пети с 240.87 точки. 23-годишният Коляда падна три пъти по време на съчетанието си, а също така получи и травма на китката на лявата ръка. По-късно през днешния ден европейското състезание продължава с волната стратегия при танцовите двойки, а на следващия ден приключва с галаспектакъла на медалистите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР