Искаме да приключим конфликта в Украйна колкото се може по-бързо,

...
Искаме да приключим конфликта в Украйна колкото се може по-бързо,
Коментари Харесай

Путин каза кога иска да приключи войната

" Искаме да приключим спора в Украйна колкото се може по-бързо, само че Киев е решен да реализира своите цели на бойното поле ". Това е декларирал съветският президент Владимир Путин по време на диалог с премиера на Индия Нарендра Моди, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Двамата разговаряха в узбекистанския град Самарканд, където вземат участие в срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие.

-->

" Сега не е време за война ". С тези думи се е обърнал към Путин индийският министър председател Нарендра Моди, като е допълнил, че към този момент е разискал с него този въпрос по телефона. Индийският водач е изтъкнал, че измежду главните проблеми на света сега са сигурността на храните, торовете и горивата.

От своя страна Путин е декларирал, че схваща опасенията на Моди за войната в Украйна и е отбелязал, че " желаеме всичко това да завърши допустимо най-скоро ".

За срещата в коридорите на форума в Самарканд медиите научават от публикувани телевизионни фрагменти по индийската социална телевизия, а за думите на двамата водачи - от цитирания от Ройтерс индийски превод на изявленията на Путин.

Дългогодишните дипломатически връзки сред Делхи и Москва датират още от времената на Студената война, отбелязва Франс прес и добавя, че Русия остава и до този миг най-големия снабдител на оръжия за Индия.

До този миг Индия заобикаля да осъжда изрично дейностите на Русия за нашествието, която докара до скок в цените на петрола и други първични материали.

Изказването на Нарендра Моди идва единствено ден откакто Путин призна, че Китай, който е основен съдружник на Москва, е изразил " угриженост " по отношение на спора в Украйна. Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин разговаряха в сряда в границите на форума.

Срещата в Самарканд и фотосите от нея провокираха сериозен медиен интерес и доведоха до разнообразни мнения. След съветската инвазия в Украйна на 24 февруари и последвалите сурови наказания, наложени от Запада и изключването й от редица интернационалните организации, Москва търси поддръжка на изток.

Шанхайската организация за съдействие, в резюме ШОС, чиито непрекъснати членове са Индия, Китай, Русия, Пакистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР