Голям горски пожар принуди турските власти да затворят движението на

...
Голям горски пожар принуди турските власти да затворят движението на
Коментари Харесай

Пожар спря корабите в Дарданелите

Голям горски пожар принуди турските управляващи да затворят придвижването на корабите през Дарданелите в една посока, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира телевизия НТВ.

Протокът свързва Мраморно и Бяло море, а също по този начин европейската и азиатската част на страната. През  него минават много български туристи, които почиват по азиатското егейското крайбрежие на Турция. Дарданелите дружно с Босфора образуват двата Черноморски пролива.

Движението е краткотрайно спряно в посока от Мраморно към Бяло море, или от Европа към Азия. Това значи, че мярката ще затрудни идващите на отмора българи.

Пожарът бушува в окръг Чанаккале. Пламъците към този момент са унищожили повърхност от 5750 декара,  съобщи министърът на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ. Той предизвести, че огънят към момента не е подложен под надзор.

Борбата с пламъците продължава по суша и въздух. Надеждите са в околните часове огънят да бъде локализиран.

9 хеликоптера, 6 самолета, 94 коли за битка с пожарите и 540 души вземат участие в гасенето на пожара. Потушаването е затруднено поради мощния вятър в региона, а метеоролозите не плануват превалявания.

Причината за възникването на огъня към този момент не е известна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР