Нигерийските здравни служители отправят предупреждения във връзка с епидемията от

...
Нигерийските здравни служители отправят предупреждения във връзка с епидемията от
Коментари Харесай

Епидемия от холера в Нигерия

Нигерийските здравни чиновници насочат предизвестия по отношение на епидемията от холера, която от началото на годината е лишила живота на минимум 30 души, доста от които в комерсиалната столица Лагос.

Холерата е остра чревна зараза, която се популяризира посредством инфектирана храна и вода. Обикновено тя предизвиква тежка диария, повръщане и мускулни конвулсии, а от време на време и гибел.

Здравните държавни чиновници от Лагос оповестиха за 15 смъртни случая досега и 350 хипотетични случая, съобщи Агенция Франс Прес.
Властите в Лагос предизвестиха да не се употребява вода от ненадеждни или непречистени водоизточници.

" Според Министерството на здравеопазването в Лагос главната причина за експлоадирането на холерата е обвързвана с потреблението на нечиста вода и несъответстващи санитарни условия ", се споделя в изказването.

Миналата седмица Нигерийският център за надзор и предварителна защита на болесттите предизвести обществеността за наклонността към увеличение на случаите на болестта в цялата страна с настъпването на дъждовния сезон.

Агенцията заяви, че от началото на годината са умряли 30 души. През предходната година епидемията е лишила живота на 128 души при повече от 3600 хипотетични случая в най-многолюдната африканска страна. През 2022 година регистрираните смъртни случаи са били единствено 2.

Нигерия е изключително уязвима на епидемии от холера. През 2021 година починаха повече от 2300 души, по данни на здравните управляващи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР