Искам да уверя хората, че строителство в Борисовата градина няма

...
Искам да уверя хората, че строителство в Борисовата градина няма
Коментари Харесай

Строителство в Борисовата градина няма да има

„ Искам да уверя хората, че строителство в Борисовата градина няма да има ”. Това съобщи пред Нова телевизия основният проектант на София Здравко Здравков по отношение на опасенията, че по проект там се планува огромно застрояване.

„ Представяме обстоен организационен проект. Имаме период до 19, в който могат да постъпят оферти. На 26 да се организира окончателното разискване. Този проект е извършен в резултат на архитектурен конкурс и е признат като най-консервативен. Екипът е на проф. Ковачев. Този проект не планува застрояване. Реално са планувани няколко нови обекта – музей „ Зелена памет на София ”, един ресторант и климатично учебно заведение на София ”, изясни Здравков.

Относно плануваното строителство на здания за климатично учебно заведение, Здравков изясни, че и кметът на София и ръководителят на общинския съвет са изказали мнение срещу въпросното учебно заведение.

„ Такова учебно заведение няма да има, ще се предложи на проф. Ковачев да отпадне това застрояване ”, изясни Здравков. По думите му ще бъде преразгледано и строителството на ресторанта.

„ Планът е доста закостенял ”, разяснява Здравков. И изясни, че въпреки всичко може да се наложи преправка на този проект.

„ Категорично няма по какъв начин да се сече гора. Предложението на проекта е много обвързвано с развиването на спортна база. Територията би трябвало да се развива планово ”, разяснява още основният проектант. Здравков акцентира, че цялостният проект за Борисовата градина е извънредно значим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР