Медицински университет – Варна бе приет за асоцииран член на

...
Медицински университет – Варна бе приет за асоцииран член на
Коментари Харесай

Варненска гордост: Медицинският университет стана асоцииран член на важна евроструктура

Медицински университет – Варна бе признат за асоцииран член на EBRAINS, европейска стратегическа цифрова изследователска инфраструктура (RI).

EBRAINS е основан посредством финансирания от Европейски Съюз план за човешкия мозък (Human Brain Project). Целта на EBRAINS е да насърчи на проучванията, свързани с мозъка, посредством подкрепяне на превръщането на най-новите научни открития в нововъведения в медицината и промишлеността в интерес на пациентите и обществото. EBRAINS събира висококачествени проучвателен данни, принадлежности и компютърни графики за проучвания, свързани с мозъка. Инфраструктурата предлага необятен набор от научни данни за мозъка, мозъчни атласи на разнообразни равнища, принадлежности за моделиране и симулация и достъп до високопроизводителни изчислителни запаси, роботика и невроморфни платформи.

Членството ще даде на Медицински университет - Варна опция да проектира взаимно с EBRAINS бъдещи научни действия, целящи да оказват помощ откривателите, работещи най-много в региона на невронауките, само че и в други области като редки болести, генетика и онкология. EBRAINS подкрепя и практики за проучвания и нововъведения, както и оформяне на научните проучвания по етични правила, които да служат на публичния интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР