Ирански демонстранти отново не се изплашиха от силното полицейско присъствие

...
Ирански демонстранти отново не се изплашиха от силното полицейско присъствие
Коментари Харесай

Без страх! Протести в Иран след свалянето на самолета

Ирански стачкуващи още веднъж не се изплашиха от мощното полицейско наличие и излязоха на митинги в Техеран в неделя, с цел да изразят недоволството си от това, че в продължение на няколко дни иранските управляващи отричаха да са свалили украинския аероплан, след което признаха, че е бил свален с ракета по простъпка, съобщи AP.

Качени в интернет видеокадри демонстрират стачкуващи да скандират антиправителствени лозунги и да се придвижват из метростанциите на Техеран и по тротоарите на града, главно към Площада на свободата. Други фрагменти, също качени в интернет, навеждат на мисълта, че сходни митинги има и в други ирански градове. Полицията е употребила сълзотворен газ против стачкуващите.

В прочувствено слово в иранския парламент ръководителят на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война се извини за свалянето на самолета и настоя, че това е трагична неточност. " Кълна се във всемогъщия Бог, че бих желал да съм в този аероплан и да бях се разрушил и изгорен дружно с тези хора, само че да не бях станал очевидец на тази трагична неточност ", сподели военачалник Хосейн Салами. " Никога не съм бил в толкоз неудобно състояние в целия си живот. Никога ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР