Иран успешно изпита крилата ракета по време на военноморски учения

...
Иран успешно изпита крилата ракета по време на военноморски учения
Коментари Харесай

За първи път Иран успешно изпита крилата ракета от подводница

Иран сполучливо изпита крилата ракета по време на военноморски учения до Ормузкия пролив, оповестява иранската социална медия, представена от " Ройтерс ".

Световната информационна организация отбелязва, че тестването е извършено на фона на растящото напрежение със Съединени американски щати.

В предишното Техеран заплашваше да блокира протока, който е огромен морски кулоар за транспорт на нефт в района, в случай че Съединени американски щати подхващат враждебни дейности против Ислямската република.

През август Вашингтон разгласи, че Иран е изстрелял противокорабна ракета с дребен обхват в протока по време на учения, като се има вяра, че това е предизвестие, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да върне глобите против Техеран.

" На третия ден...на ученията иранска подводница клас Ghadir сполучливо изстреля крилата ракета ", отбелязва IRNA.

Медията добавя, като цитира известие на въоръжените сили, че другите подводници на Иран, Tareq и новата подводница Fateh, която е основана в страната, имат същите противокорабни качества.

Повече от 100 кораба вземат участие в тридневните военни игри от Ормузкия пролив до Индийския океан, разясняват от IRNA.

Техеран за първи път сполучливо изпитва крилата ракета от подводница. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР