Иран се съгласи да предостави на инспекторите на Международната агенция

...
Иран се съгласи да предостави на инспекторите на Международната агенция
Коментари Харесай

Иран предоставя на инспекторите на МААЕ достъп до предполагаеми ядрени обекти

Иран се съгласи да даде на инспекторите на Международната организация за атомна сила - МААЕ достъп до два хипотетични някогашни нуклеарни обекта , оповестява БиБиСи.

В взаимно изказване се споделя, че " Иран прави това добросъвестно, с цел да позволи нерешени проблеми " , свързани с нуклеарните защитни ограничения.

Споразумението пристигна по време на посещаване в Техеран от генералния шеф на МААЕ .

Международната организация подлага на критика Иран, че не дава отговор на въпросите за вероятни недекларирани нуклеарни материали и свързани нуклеарни действия на двете места и блокира инспекциите.

МААЕ желае Иран да пусне инспекторите в обектите, защото организацията подозира, че към момента може да има недеклариран нуклеарни материали или следи от тях.

Иранският президент Хасан Рохани акцентира, че Иран ще продължи съдействието си с нуклеарната организация на Организация на обединените нации. " Иран, както и преди, е подготвен да сътрудничи с МААЕ ".

Не е ясно какво ще открият инспекторите, само че действия са се провеждали там преди 20 години . Това е доста преди Иран да реализира знаковата нуклеарна договорка със международните сили , която сложи ограничавания на нуклеарната им стратегия в подмяна на унищожаване на глобите.
 Съветът за сигурност блокира глобите против Иран, Съединени американски щати го упрекна в поддръжка на терористи
Съветът за сигурност блокира глобите против Иран, Съединени американски щати го упрекна в поддръжка на терористи

Кели Крафт: Администрацията на Тръмп на я е боязън да е в лимитирана компания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР