Инцидентите на магистралите обикновено са тежки поради по-високата поддържана скорост

...
Инцидентите на магистралите обикновено са тежки поради по-високата поддържана скорост
Коментари Харесай

Защо резките спирания на магистралата са лоша идея

Инцидентите на автомагистралите нормално са тежки заради по-високата поддържана скорост там и запис от видеокамера в Полша демонстрира една от аргументите заради, които тези произшествия се случват. Водач на камион направи извънредно неверна маневра и провокира злополука с присъединяване на още един тежкотоварен автомобил, до момента в който трети се измъкна на косъм.

Видеото демонстрира по какъв начин водача на камиона изпуска изхода от автомагистралата и в последния миг взема решение да спре внезапно, евентуално с вярата да върне обратно и да хване по верния път. Едва ли замисълът би се сторил добър на някого, само че е реалност, че постоянно виждаме сходни осъществявания и по родните автомагистрали.



За страдание, обаче, с изключение на замисълът, тук и изходът от обстановката е меко казано неприятен, защото след внезапното прекъсване на камиона в него се забива още един камион. В секундите по-късно се вижда по какъв начин трети камион едвам заобикаля случая, евентуално също разминавайки се с вреди по камиона. За наслада, няма жертви при случая, а локалните управляващи оповестяват, че един от водачите е леко потърпевш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР