Кения съобщи в неделя, че броят на жертвите от седмици

...
Кения съобщи в неделя, че броят на жертвите от седмици
Коментари Харесай

Броят на загиналите от наводненията в Кения нараства до 288, тъй като проливните дъждове продължават наводненията

Кения заяви в неделя, че броят на жертвите от седмици на опустошителни дъждове и наводнения е повишен до 228 и предизвести, че няма признаци за намаляване на рецесията.

Докато Кения и прилежаща Танзания заобиколиха огромни вреди от тропическия циклон, който отслабна, откакто доближи сушата в събота, държавното управление в Найроби съобщи, че страната продължава да устоя на поройни дъждове и риск от нови наводнения и свлачища.

В Западна Кения, река Няндо излезе от крайбрежията си в ранните часове на неделя, поглъщайки полицейски сектор, учебно заведение, болница и пазар в град Ахеро в окръг Кисуму, сподели полицията.

Няма незабавни известия за жертви, само че локалната полиция заяви равнищата на водата към момента се повишават и че основният мост отвън Кисуму на автомагистралата за Найроби е потънал.

Седмици на по-обилни от нормалните сезонни дъждове, усложнени от метеорологичния модел Ел Ниньо, провокираха безпорядък в доста елементи на Източна Африка, район мощно уязвим от изменението на клима...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР