Мъничкото лъвче Пи беше държано на верига всеки ден от

...
Мъничкото лъвче Пи беше държано на верига всеки ден от
Коментари Харесай

„Търговията с екзотични домашни любимци се разраства в Ливан – но Обединеното кралство също има хиляди опасни животни“

Мъничкото лъвче Пи беше държано на верига всеки ден от своя трагичен живот, устата му беше залепена с тиксо, заставен да театралничи за селфита с минувачи на улицата.

Пи беше част от възходящата търговия и употреба на огромни котешки домашни любимци, до момента в който през март в TikTok не се появиха видеоклипове, разкриващи ужасяващите условия, на които е бил подложен в Ливан. Благодарение на координираните старания сред спасителите Animals Lebanon и Human Society International, Пи ще изживее дните си под африканското слънце. Миналата седмица той беше превозен до лъвовия парк Drakenstein тъкмо до Кейптаун в Южна Африка, който му предложи доживотно леговище.

Въпреки че частната благосъстоятелност върху лъвове като домашни любимци е противозаконна в Ливан, практиката е необятно публикувана, с огромни котки, внасяни контрабандно от прилежащи страни, с цел да подхранват търговията. Пи е третото пленено лъвче, което е било иззето в Ливан и доведено в убежището в Южна Африка през последните ше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР