International Business Times публикува свое изследване, показващо къде е най-рентабилен

...
International Business Times публикува свое изследване, показващо къде е най-рентабилен
Коментари Харесай

IBT: Добивът на биткойни е най-изгоден във Венецуела; България също е на предни позиции

International Business Times разгласява свое проучване, показващо къде е най-рентабилен добивът на главната криптовалута.
Според IBT , добивът на биткойни е най-изгоден във Венецуела. В това отношение Южна Корея се оказа най-неблагоприятната страна за рандеман на биткойни.

Изданието сформира лист, съдържащ 115 страни, за всяка от която се показва разходът на електрическа енергия, нужна за добива на 1 BTC. Пресмятането на този разход е изчислен, като е взета междинната продуктивност на най-популярните устройства за рандеман на цифрова валута – AntMiner S7 и S9, както и Avalon 6.

Данните за цените на електрическа сила са предоставени от Международната организация по енергетика (МАЕ), от комуналните организации и държавните служби на другите страни.



Публикуваните данни демонстрират, че добивът на един биткойн във Венецуела коства $531 . В същото време, в Южна Корея добивът на 1 BTC коства сериозните $26170 .

В този рейтинг Съединени американски щати е на 41 място (4760), в Канада приемането на 1 BTC коства $3965, в Русия – $4675, в Исландия и Швеция – $4746.

В Азия най-ниски са цените в Индия ($3274) и Китай ($3172). В тихия океан и Карибите цените са на равнище $11000.

Според IBT, добивът на един биткойн в България коства $4362  и при сегашните цени на главната криптовалута, може да се каже, че добивът е доходоносен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР