Интересни факти за практически всичко 8

...
Факт: Снарядите на Armadillo са бронеустойчивиВсъщност един мъж от Тексас
Коментари Харесай

Факт: Снарядите на Armadillo са бронеустойчиви
Всъщност един мъж от Тексас беше хоспитализиран, когато куршум, който той изстреля по броненосец, рикошира от животното и го удари в челюстта. Това е напълно истинска животинска пикантност. Тези животински „факти“ обаче са неверни.

Факт: Пожарникарите използват омокрящи агенти, за да направят водата по-влажна
Химикалите намаляват повърхностното напрежение на обикновената вода, така че тя е по-лесна за разпръскване и по-добре попива в предмети, поради което е известна като „мокра вода“.

Факт: Най-дългата английска дума е дълга 189 819 букви
Няма да го изричаме тук, но пълното име на протеина с прякор титин ще отнеме три часа и половина, за да се каже на глас. Въпреки че това е най-дългата дума на английски, най-дългата дума в Оксфордския английски речник има 45 букви, а най-дългата измислена дума има само 28. Само още няколко интересни факта за следващия ви коктейл!

Факт: „Побеснял“ е медицинско признато психично състояние
Смятан за културно обвързан синдром, човек, който „буйства“ в Малайзия, започва с период на размишление и след това извършва внезапна, бясна масова атака.

Факт: Някои видове октоподи снасят 56 000 яйца наведнъж
Средно гигантски тихоокеански октопод снася 56 000 яйца в края на бременността в продължение на около месец, съобщава NPR. Отначало тези нови бебета се носят из заобикалящата вода, необвързани едно с друго или с майка си. Но след това майката събира всяко яйце - което е с размерите на оризово зърно - и ги сплита на плитки, което й позволява да държи под око всички едновременно.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР