Интересни факти за практически всичко 3

...
Факт: Филипините се състоят от 7641 островаФилипините са архипелаг, което
Коментари Харесай

Факт: Филипините се състоят от 7641 острова
Филипините са архипелаг, което означава, че се състои от група острови - 7641 острова, за да бъдем точни. Тази цифра не включва хилядите пясъчни ивици и други земни форми, които се появяват по време на отлив.

Факт: еднопосочно пътуване с Транссибирската железница включва преминаване през 3901 моста
Транссибирската железопътна линия не само е най-дългата железопътна линия в Русия, но е и най-дългата в света. Пътуването отнема седем дни, като през това време пътниците преминават през осем различни часови зони и пресичат 3901 моста.

Факт: Златните момичета трябваше да имат различна тематична песен
Точно така: вместо емблематичната песен на Андрю Голд „Благодаря ви, че сте приятел“, продуцентите на шоуто искаха да използват песента „Приятели“ на Бет Мидлър, според Джим Колучи, автор на книгата Golden Girls Forever: An Unauthorized Look Behind the Lanai. Но правата върху песента на Divine Miss M бяха твърде скъпи, а останалото е история на ситкома.

Факт: Вътре в Земята има достатъчно злато, за да покрие планетата
Оказва се, че има доста злато на или всъщност в нашата планета: 99 процента от благородния метал може да се намери в ядрото на Земята, съобщава Discover Magazine. колко е там Достатъчно, за да покрие цялата повърхност на Земята с 1,5 фута злато.

Факт: Кливланд някога е бил петият по големина град в страната
Данните от преброяването на населението в САЩ от 1920 г. показват, че Кливланд, Охайо, е бил един от най-гъсто населените градове в страната, след само Детройт, Филаделфия, Чикаго и Ню Йорк. Днес това са най-големите градове в света.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР