Интересни факти за практически всичко 21

...
Факт: Световният шампион по френски скрабъл не говори френскиРоденият в
Коментари Харесай

Факт: Световният шампион по френски скрабъл не говори френски
Роденият в Нова Зеландия Найджъл Ричардс научи наизуст целия речник на French Scrabble, който има 386 000 думи, за девет седмици, за да спечели титлата си. Той също така е печелил английското световно първенство по скрабъл три пъти, националното първенство на САЩ пет пъти и турнира U.K. Open Scrabble шест пъти. Това се случва 20 години след като 28-годишният Ричардс за първи път изигра играта. Не пропускайте тези други произволни забавни факти за любимите ви игри, включително добавянето на тези 500 думи към официалния речник на играчите на Srabble.

Факт: Жена се обади в полицията, когато сладоледът й нямаше достатъчно пръски
Полицията на Уест Мидландс в Англия пусна запис на жена, която се обади на 999 (британската версия на 911), тъй като имаше „битове от едната страна и никакви от другата“, казва тя в записа. Тя беше още по-разстроена, когато човекът от камиона за сладолед не искаше да й върне парите.

Факт: Оризът на чичо Бен е бил свален от въздуха на войските от Втората световна война
Германският химик Ерих Хузенлауб изобретил процес на пропарване на ориза, за да запази повече хранителни вещества в ориза и да намали времето за готвене. „Процесът на Хузенлауб“ имаше още едно неочаквано предимство: спря заразяването с бъгове. Бързо приготвеният ориз без насекоми беше голямо предимство по време на Втората световна война, а преработеният ориз (както беше известен тогава) беше пуснат по въздуха на американските и британските войски. След войната компанията се ребрандира и става Uncle Ben’s Original Converted Brand Rice, кръстен на един от най-добрите доставчици на ориз на компанията. Продуктът се появи на рафтовете на магазините за хранителни стоки през 1947 г.

Факт: Британската империя е най-голямата империя в световната история
Британската империя е била най-мощна през 20-те години на миналия век, когато е контролирала 23 процента от населението на света и приблизително 13,7 милиона квадратни мили територия - или почти една четвърт от земната площ, според доклад на Statista. Ако харесвате тези интересни факти, проверете знанията си с още 100 исторически въпроса с любопитни факти.

Факт: Южноамериканските речни костенурки говорят в яйцата си
Костенурките нямат гласни струни и ушите им са вътрешни, така че учените смятат, че костенурките са глухи и не комуникират чрез звуци. Но изследванията са установили, че костенурките всъщност комуникират на изключително ниска честота, която звучи като „щракане, цъкане и викане“, което може да се чуе само чрез хидрофон (микрофон, използван под вода). Тези звуци идват дори от яйцето, преди костенурката да се излюпи. Изследователите предполагат, че това помага на всички братя и сестри на костенурките да се излюпят наведнъж.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР