Интересни факти за практически всичко 1

...
Факт: Най-старото дървено колело в света съществува от повече от
Коментари Харесай

Факт: Най-старото дървено колело в света съществува от повече от 5000 години
Намерен е през 2002 г., на около 12 мили южно от Любляна, столицата на Словения, и сега се съхранява в музея на града. Радиовъглеродното датиране е използвано за определяне на възрастта на колелото, която е някъде между 5100 и 5350 години. По-близо до дома, това са най-старите туристически атракции във всеки щат.

Факт: Мъртвите кожни клетки са основна съставка в домашния прах
Ето един интересен научен факт за вас: според изследователи от Имперския колеж в Лондон, хората отделят около 200 милиона кожни клетки всеки час – и трябва да отидат някъде, когато сме на закрито. Ако идеята за праха по кожата не ви харесва, трябва да знаете, че доклад на Американското химическо дружество установи, че маслото за кожа, наречено сквален, естествено помага за намаляване на нивата на озон в затворени помещения с до 15 процента.

Факт: Судан има повече пирамиди от която и да е страна в света
Не само, че Судан има повече пирамиди от Египет, но числата дори не са близки. Докато в Египет са открити 138 пирамиди, Судан може да се похвали с около 255. След това вижте дали можете да отговорите на тези реални опасности! въпроси по география.

Факт: Земната пчела е най-малкият бозайник в света
С тегло от 0,05 до 0,07 унции, с дължина от главата до тялото от 1,14 до 1,29 инча и размах на крилете от 5,1 до 5,7 инча, прилепът земна пчела - известен също като прилепът на Кити - е най-малкият бозайник в света , според Книгата на световните рекорди на Гинес. За да видите сами този малък прилеп, трябва да посетите една от няколко избрани варовикови пещери на река Khwae Noi в провинция Канчанабури, югозападен Тайланд. Ето още от най-малките същества на Земята, които играят голяма роля в околната среда.

Факт: Кръвоносната система е дълга повече от 60 000 мили
Ако цялата кръвоносна система на едно дете – говорим за вени, артерии и капиляри – беше разположена плоско, тя би се простирала на повече от 60 000 мили, според Института Франклин. Докато достигнем зряла възраст, телата ни са станали дом на приблизително 100 000 мили кръвоносни съдове. Това е само един от умопомрачителните факти, които звучат измислени (но не са).

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР