Интересни факти за практически всичко 19

...
Факт: Думата аквариум“ на латински означава място за водопой за
Коментари Харесай

Факт: Думата „аквариум“ на латински означава „място за водопой за добитък“.
Разбира се, днешните аквариуми не са за крави. Първият аквариум, който изглежда като това, което бихте си представили, е създаден през 1921 г. и е открит през 1924 г. в Англия.

Факт: Служител в Pixar случайно изтри поредица от Toy Story 2 по време на продукцията
Ед Катмул, съоснователят на Pixar, пише в книгата си Creativity Inc., че годината преди филмът да излезе, някой е въвел командата '/bin/rm -r -f *' на устройството, където са записани файловете, и сцените започнаха да се изтриват. Щеше да отнеме една година, за да се пресъздаде изтритото, но за щастие друг служител имаше резервно копие на целия филм на лаптопа си у дома.

Факт: Стив Джобс, Стив Возняк и Рон Уейн основаха Apple Inc. на първи април
Тримата технологични иноватори подписаха документите за създаване на Apple Computer Company на 1 април 1976 г. Но компанията беше напълно регистрирана едва на 3 януари 1977 г. Тридесет години по-късно компанията беше преименувана на Apple Inc. и не е шега. През 2018 г. Apple стана първата компания в страната с трилиони долари. Разбира се, компютрите са изминали дълъг път през годините – ето как са изглеждали компютрите през десетилетието, в което сте родени.

Факт: Изобретателят на триколката лично доставил две на кралица Виктория
През 1881 г. кралица Виктория била на обиколка на остров Уайт, когато нейният кон и карета не могли да се справят с жена, караща триколка. Заинтригувана от велосипеда, кралицата продължи да поръчва два. Тя също поиска изобретателят Джеймс Старли да пристигне с доставката. Въпреки че може да свържете триколките с малки деца, кралица Виктория ги направи готини сред елита по това време.

Факт: Вашите мозъчни синапси се свиват, докато спите
Изследователи от Центъра за сън и съзнание на Университета на Уисконсин-Медисън са изследвали мишки, за да наблюдават какво се случва с мозъците им, докато спят. Д-р Киара Чирели и д-р Джулио Тонони откриха 18% намаление на размера на синапсите след няколко часа сън. Не се притеснявайте обаче - това нощно свиване на мозъка всъщност помага на когнитивните ви способности. Говорейки за вашето мнение, знаете ли, че тези митове за мозъка не са верни?

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР