Интересни факти за практически всичко 13

...
Факт: Французите имат собствено име за френска целувкаНещо изключително интересно
Коментари Харесай

Факт: Французите имат собствено име за френска целувка
Нещо изключително интересно за този факт за целувка? Думата не съществува от дълго време. През 2014 г. galocher, което означава целуване с език, беше добавено към френския речник Petit Robert.

Факт: Можете да благодарите на гърците, че наричат Коледа „Коледа“
На гръцки думата за „Христос“ започва с буквата Chi, която изглежда като X в римската азбука. Ако сте очаровани от този факт, ще бъдете също толкова очаровани от историята на тези коледни символи.

Факт: Трейлърите на филми, първоначално пуснати след филма
Те „проследиха“ игралния филм - оттук и името. Първият трейлър се появява през 1912 г. и е за шоу на Бродуей, а не за филм.

Факт: Mercedes изобрети кола, управлявана от джойстик
Джойстикът в демонстрационния автомобил Mercedes F200 от 1966 г. контролира скоростта и посоката, като заменя както волана, така и педалите. Колата може също така да усети от коя страна седи водачът, така че някой да може да я управлява от седалката на пътника.

Факт: H&M всъщност означава нещо
Това е един от онези интересни факти, за които вероятно никога не сте се замисляли преди. Магазинът за дрехи първоначално се е казвал Hennes - шведски за "нейния" - преди да придобие марката за оборудване за лов и риболов Mauritz Widforss. В крайна сметка Hennes & Mauritz беше съкратено до H&M.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР