Интересни факти за практически всичко 10

...
Факт: Повечето герои на Дисни носят ръкавици, за да поддържат
Коментари Харесай

Факт: Повечето герои на Дисни носят ръкавици, за да поддържат анимацията проста
Уолт Дисни може би е бил първият, който е сложил ръкавици на героите си, както се вижда в The Opry House от 1929 г., с участието на Мики Маус. Освен че са по-лесни за анимиране, има и друга причина за ръкавиците: „Не искахме той да има ръце на мишка, защото трябваше да бъде по-човешки“, каза Дисни на своя биограф през 1957 г.

Факт: Човекът с най-дълбокия глас в света може да издава звуци, които хората не могат да чуят
Човекът, Тим Стормс, дори не може да чуе нотата, която е осем октави под най-ниското G на пиано, но слоновете могат.

Факт: Настоящото американско знаме е проектирано от гимназист
Започва като училищен проект за началния клас по история на Боб Хефт през 1958 г. и печели само B-минус. Дизайнът му имаше 50 звезди, въпреки че Аляска и Хавай все още не бяха щати; Хефт смяташе, че двамата скоро ще спечелят държавност и показа на правителството своя дизайн. След като президентът Дуайт Д. Айзенхауер се обади, за да каже, че дизайнът е одобрен, учителят на Хефт промени оценката си на А.

Факт: Кравите нямат горни предни зъби
Те наистина имат кътници отгоре, в задната част на устата си, но там, където бихте очаквали горните резци, кравите, овцете и козите имат дебел слой тъкан, наречен зъбна подложка. Те го използват с долните си зъби, за да изтръгнат трева.

Факт: Благодарение на 3D принтирането НАСА може основно да изпраща инструменти по имейл на астронавтите
Доставянето на ново оборудване до космическата станция отнемаше месеци или години, но новата технология означава, че инструментите са готови в рамките на часове.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР