Интересен факт е, че таксиметрови шофьори, както у нас, така

...
Интересен факт е, че таксиметрови шофьори, както у нас, така
Коментари Харесай

Защо някои таксиметрови шофьори премахват филтъра за купето през зимата?

Интересен факт е, че таксиметрови водачи, както у нас, по този начин и в доста страни от Европа, премахмат така наречен салонен филтър през зимните месеци. Защо обаче вършат това - обясняваме в този момент. И още: ще се опитаме да разберем дали този метод носи някакви осезаеми резултати.

Целта на филтъра за салона е да отстранява прахуляк и други замърсители, които могат да причинят алергични реакции и като цяло да вкарат мръсния въздух в салона на автомобила. Въпреки това има някои водачи, които отстраняват филтъра през зимата, освен това с няколко основателни аргументи за това.

Салонните филтри работят интензивно през лятото, когато е по-сухо и по-прашно на пътя. В резултат на тази работа те се запушват с нечистотия и прахуляк. През зимата влажността се покачва и въпросните филтрите стартират да всмукват влага.

А запушен и мокър филтър води до запотяване и респективно замъгляване на стъклото, което утежнява мощно видимостта на лидера. А с цел да премахнете замъгляването, лидерът би трябвало да загреете мотора по-дълго и в това време да употребява в допълнение гориво. А таксиметровите водачи не обичат това.

Много от тях не желаят да харчат пари и за нов филтър през зимата и заради тази причина просто отстраняват мръсния от лятото салонен филтър за филтриране на въздуха. Определено тази интервенция има стремежи резултат, НО...

Премахването на филтъра даже единствено за зимните месеци не е целесъобразно. Значичетло по-добре е постоянно да се сменя този значим за здравето ни детайл, а и цената му не е толкоз висока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР