Интензивното използване на пералната машина може да доведе до повреда

...
Интензивното използване на пералната машина може да доведе до повреда
Коментари Харесай

Как правилно да се грижим за пералнята

Интензивното потребление на пералната машина може да докара до щета в даден миг. Ето за какво си коства да знаете по какъв начин да се отбраните от това. Достатъчно е да се придържате към няколко елементарни правила.

Правилната грижа за пералната машина освен понижава риска от щета, само че и по-ефективно пере.

Какви грижи би трябвало да поставяме?

1. Пране с подобаваща периодичност
10 мита за прането, които го унищожават
Много хора имат навика да обръщат панталоните наобратно, с цел да не изгубят цвета си при пране. Има ли истина в това или това са по скоро м...
Прочети повече
Миене няколко пъти за един ден? Струва си да се внимава. Прекалено късите шпации на пране могат да доведат до прегряване на съставените елементи в пералната машина. И отсам, за жалост късият път към неуспеха. Затова дано съблюдаваме най-малко 1-часов период сред циклите на пране.

2. Не препълваме барабана

Твърде доста облекла в барабана? Не е положително решение. Първо, препълненият тъпан значи по-висока консумация на електрическа енергия и вода. Второ, прането е по-малко дейно и тъканите са по-намачкани. Трето, претрупан тъпан може просто да се скапе.

Добре е да знаете: постоянно проверявайте деликатно дали в джобовете на облеклата ви няма дребни предмети и хартия. В противоположен случай рискуваме те да се забият във филтъра на пералната машина, което може да го повреди.

3. Предпазваме пералната машина от варовик
5 лесни метода да почистим пералнята
Почистването на пералнята е също толкоз належащо, колкото и постоянната поддръжка на други домашен уреди. В резултат на това пералн...
Прочети повече
Твърдата вода е един от най-големите врагове на пералната машина. Това е по този начин, тъй като върху доста съставни елементи на пералната машина се отсрочват нездравословни отлагания от варовик. Това може да повреди освен барабана и нагревателя, само че и дренажния маркуч. Различни почистващи препарати обезпечават отбрана против варовик, само че домашните средства си коства да се обмислят. Най-доброто решение е да употребявате сода за самун. Достатъчно е да изсипете към чаши в контейнера за перилен препарат и по-късно да зададете цялостния цикъл на пране с най-висока температура (без да зареждате в пералната машина!). Содата за самун е безвредна за приложимост един път месечно. Тя освен ще защищити пералната машина от варовик, само че и ще отстрани всички към този момент формирани отлагания.

4. Редовно почистваме устройството

Отлаганията на варовик от твърдата вода са едно нещо, само че не забравяйте и за други замърсявания, които могат да се натрупат в пералната машина. Става дума за остатъците от нечистотия от облекла и перилни препарати. Затова би трябвало постоянно да почиствате филтрите, барабана, уплътненията, чекмеджето за перилен препарат, вратата и корпуса. Не забравяйте, че насъбраната нечистотия ще се придвижи върху облеклата с течение на времето!

5. Пране с празен тъпан – един път месечно

За да премахнете мръсотията от пералната машина, коства си да миете барабана празен и без перилни препарати най-малко един път месечно. Най-добре е да изберете цялостен цикъл на пране с висока температура. Освен това ще изплакнем добре вътрешната водоразпределителна система. Ако желаеме да обеззаразим изцяло пералната машина, изсипете чаша оцет в чекмеджето за омекотител.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР