Интензивността на настъпателните действия на противника е намаляла значително, тъй

...
Интензивността на настъпателните действия на противника е намаляла значително, тъй
Коментари Харесай

Украйна установи снижаване на руската настъпателна активност в Бахмут

" Интензивността на настъпателните дейности на съперника е намаляла доста , защото той заменя войските на Вагнер с постоянни елементи и се пробва да стабилизира защитата в това направление. Нашите войски със своите дейности доста усложняват този развой за съперника . В същото време интензивността на вражеския артилерийски обстрел не е намаляла ", написа в депеша заместник-министърът на защитата Ана Маляр, представена от Руската работа на Би Би Си.

Според нея украинските войски управляват региона " Самолет " в Бахмут .

" В северната част на предградието на Бахмут също се прави промяна на вражеските елементи. На юг от Бахмут врагът прави опити да укрепи и построи армейски елементи ", сподели Маляр.

Тя сподели още, че настъплението по фланговете от през вчерашния ден и тази заран не се прави по отношение на осъществяването на други задания.

Частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " Това заяви създателят на частната военна компания Евгений Пригожин.

На 28 май Пригожин разгласи, че изтеглянето на ЧВК " Вагнер " от Бахмут ще отнеме още няколко дни . Той също по този начин означи, че от към 5 юни бойците на съветското министерство на защитата ще получат " оперативно пространство ", с цел да стартират атака в западна посока.
 Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут
Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут

Москва прегрупира силите си в обсадения град

Към 24 май 2023 година силите на така наречен Донецка национална република (ДНР) , с цел да стартират интервенции по почистване.

През последните седмици елементи от 31-ва бригада на въздушнодесантните сили на Русия евентуално са се преместили от региона Сватове-Креминна, с цел да подсилят фланговете на Бахмут.

Украинските сили бяха завладяли 20 квадратни километра по фланговете на Бахмут към 16 май 2023 година Ротацията на силите на Вагнер евентуално ще продължи в следени етапи, с цел да се предотврати срив в джобовете към Бахмут.

Въпреки, силите на Вагнер евентуално ще бъдат употребявани за по-нататъшни настъпателни интервенции в Донбас след възобновяване на силите си.
 ISW: Няма данни, че
ISW: Няма данни, че " Вагнер " се изтегля от Бахмут

Кремъл не се е отказал от сепаративен мир в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР