Интензивни боеве се водят по цялата фронтова линия в Украйна.

...
Интензивни боеве се водят по цялата фронтова линия в Украйна.
Коментари Харесай

Интензивни боеве по цялата фронтова линия в Украйна

Интензивни боеве се водят по цялата фронтова линия в Украйна. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Франс прес. 

Това известие той направи в  социалните мрежи, откакто беше осведомен за обстановката на бойното поле от командващия въоръжените сили.

“Обсъдихме отбранителните дейности и средствата за усилване на нашите позиции в Харковска област ”, съобщи Зеленски.

Украйна изпраща подкрепления в тази област и дава отговор на съветската офанзива там с артилерия и дронове, добави президентът.

Той също по този начин съобщи, че Украйна ще отговори на новото съветско предизвикателство със мощ и прикани западните страни да окажат спомагателна военна помощ на Киев.

“По нашата национална граница и нашата фронтова линия ние ще унищожим непроменяемо окупатора по подобен метод, че да попречим на офанзивните планове на Русия “, съобщи Зеленски. “Важно е нашите сътрудници да поддържат нашите военни, като им дават военни материали навреме ”, добави той.

По-рано довечера Съединени американски щати оповестиха разпределяне на нова военна помощ за Украйна в размер на към 400 милиона $, напомня ДПА.

Русия стартира през днешния ден огромна сухопътна атака в североизточната част на Украйна, напомня Франс прес.

Във Вашингтон представителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че съветската атака в Североизточна Украйна ще се ускори сигурно в идните седмици и в нея ще бъдат ангажирани повече военни, само че това няма да докара до обилни пробиви за Русия, съобщи Франс прес. Според представителя Русия ще се опита да откри буферна зона около границата.

Кърби съобщи, Съединени американски щати имат доверие в украинските сили и работят неуморно, с цел да им доставят оръжията, от които те имат потребност, с цел да се пазят от тези офанзиви.

По-рано през днешния ден шефът на Харковска област заяви, че съветски диверсионни групи са се пробвали да обхванат през границата в Харковска област, съобщи Ройтерс. Това е станало на фона на засилен обстрел на град Вовчанск.

Руските опити са били отблъснати и украинските сили „ решително задържат позициите си и не са изгубили нито един метър “, написа Олег Синегубов в платформата „ Телеграм “. Ръководителят на Харковската регионална военна администрация съобщи, че Русия няма ресурсите, с цел да напредне към град Харков, и назова дейностите на границата „ провокация “.

Междуременно заради огромния дефицит на бойци Украйна ускорява ограниченията против дезертьорите и позволява на пандизчии да служат в армията.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР