Посредниците по Украйна били предупредениЧешкият външен министър зарадва КиевЕС одобри

...
Посредниците по Украйна били предупредениЧешкият външен министър зарадва КиевЕС одобри
Коментари Харесай

За Русия Зеленски вече не е легитимен президент

Посредниците по Украйна били предизвестени
Чешкият външен министър зарадва Киев

Европейски Съюз утвърди проекта за замразените активи на Москва

Всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да имат поради обстоятелството, че пълномощията на Володимир Зеленски като президент изтичат на 20 май, след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл. Това уточни непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

“Важно е тези от вас, които се пробват да положат старания за разрешаване на украинската рецесия по дипломатически път, да схванат това. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от дипломацията, за разлика от киевския водач, който също така законово си забрани каквито и да е договаряния с Русия ”, сподели Небензя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

“Тъй като през днешния ден е последният ден от законното му престояване на власт в сходство с конституцията на личната му страна, всички медиатори би трябвало да го имат поради ”, акцентира Небензя в Ню Йорк, където се обсъждаха доставките на западно оръжие за Киев.

По думите на съветския посланик разискването на всевъзможни въпроси и изключително подписването на документи с водачи, които са изгубили своята легитимност, “противоречи на здравия разсъдък ”.

Ръководителят на съветската задача показва, че “всички евентуални договаряния би трябвало да се основават на заслужено разглеждане на опасенията за сигурността на Русия и да се основават на новите териториални действителности ”.

Според Конституцията на Украйна президентските компетенции на Зеленски, определен през 2019 година за петгодишен мандат, би трябвало да изтекат в нощта на 21 май.

“За нас президентът Зеленски остава държавен глава на Украйна и индивидът, към който генералният секретар се обръща, когато би трябвало да се свърже с украински водач ”, разяснява в тази връзка представителят на основния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Междувременно страните членки на Европейския съюз утвърдиха във вторник проект за потребление на облагите, генерирани от замразени съветски активи, за подкрепяне на възобновяване и военната защита на Украйна, заяви организация “Блумбърг ”.

Това ще даде на Украйна 3 милиарда евро тази година, като 90% от тях ще отидат за украинската войска, написа чешкият външен министър Ян Липавски в обществената мрежа X.

Активи за към 280 милиарда $ са били замразени от страните от Г-7 след нахлуването на Русия в Украйна, като повече от две трети от тях се държат в Европейски Съюз, показва “Блумбърг ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР