Русия е поискала от делегацията на САЩ в ООН да

...
Русия е поискала от делегацията на САЩ в ООН да
Коментари Харесай

Русия: САЩ да разяснят плановете си за разполагане на ядрени оръжия в Азия

Русия е поискала от делегацията на Съединени американски щати в Организация на обединените нации да разкрие всички проекти за разполагане на нуклеарни оръжия на териториите на съдружниците на Вашингтон в Азиатско-тихоокеанския район, заяви организация РИА Новости, базирайки се на съветски чиновник.

" Оставаме обезпокоени от спорните сигнали от страна на съдружниците на Америка в Североизточна Азия, Токио и Сеул, по отношение на по този начин нареченото засилено съдействие с Вашингтон в нуклеарната сфера “, споделя Анна Евстигнеева, заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации, представена от РИА Новости.

През април върховен американски боен приказва за проекти за разполагане на ракети в Индо-тихоокеанския район в отговор на това, което Вашингтон вижда като възходяща китайска милитаризация, съобщи Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в изявление, оповестено през вчерашния ден, че Москва може да предприеме спомагателни стъпки в региона на нуклеарното въздържане, в случай че Съединени американски щати разположат ракети със междинен и дребен обхват в Европа и Азия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР