Инсталираният от Москва високопоставен служител на окупирания регион Херсон в

...
Инсталираният от Москва високопоставен служител на окупирания регион Херсон в
Коментари Харесай

Умря назначеният от Москва зам.-управител на Херсонска област

Инсталираният от Москва почитан чиновник на окупирания район Херсон в Украйна Кирил Стремоусов е умрял в сряда, съгласно съветските медии и регионалния шеф, съобщи Euronews.

Стремоусов, който е бил заместник-губернатор на Херсон, е умрял в " автомобилна злополука ", оповестиха от кабинета на губернатора.

Той беше един от най-гласните поддръжници на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна в края на февруари. Стремоусов е търсен за държавна измяна от украинските управляващи, откогато беше назначен на поста си два месеца след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година

„ Кирил Стремоусов почина. Това е голяма покруса, непоправима загуба “, сподели в Telegram Сергей Аксьонов, определеният от Кремъл водач на Крим.

Херсон е един от четирите района, дружно с Донецк, Луганск и Запорожие, нелегално анексирани от Москва на 30 септември след провеждането на фиктивни референдуми за тяхната самостоятелност от Украйна.

Смъртта на Стремоусов пристигна малко преди военният министър Сергей Шойгу подреди цялостно отдръпване на съветските войски от западния бряг на Днепър.

През последните дни Стремоусов беше деен в обществените мрежи, призовавайки жителите на района да изоставен териториите, следени от Москва. Той беше декларирал по-рано, че 7 ноември ще бъде последният ден от централно проведените евакуации от град Херсон.

Херсон е единствената регионална столица на Украйна, която Москва съумя да превземе след нахлуването си през февруари.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР