Въоръжените сили на Украйна се оттеглиха на запад от селищата

...
Въоръжените сили на Украйна се оттеглиха на запад от селищата
Коментари Харесай

Ген. Сирски обяви, че ВСУ са се изтеглили от три населени места на Авдеевка

" Въоръжените сили на Украйна се отдръпнаха на запад от селищата Бердичи, Семьоновка и Новомихайловка на Авдеевския регион. Това е направено, с цел да се избави животът на личния състав ". Това разгласи главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в си в Телеграм.

" Ситуацията на фронта се изостря. В опит да изземе стратегическата самодейност и да пробие фронтовата линия, врагът концентрира главните си старания на няколко посоки, създавайки доста преимущество в силите и средствата. Той интензивно нападна по цялата фронтова линия и в някои региони реализира тактически триумф. Ситуацията се трансформира динамично, като някои позиции се сменят по няколко пъти денем, което поражда нееднозначно схващане на обстановката ", написа ген. Сирски.

По думите му, направленията Краматорск, Ивановске и Часов Яр остават най-горещите точки.

" Руските войски се пробват да развият нахлуване западно от Авдеевка и Мариинка със сили до четири бригади. Целта им е да пробият до Покровск и Курахово в Донецка област ", показва Сирски, съобщи " Фокус ".

" Подразделенията на ВСУ, запазвайки живота и здравето на нашите бранители, се реалокираха на нови рубежи западно от Бердичи, Семьоновка и Новомихайловка ", добавя той.

Сирски акцентира, че " макар че руснаците са постигнали избрани тактически триумфи в тези области, те не могат да получат оперативно преимущество ".

" Украинските войски нанасят оптимални загуби на съперника както в персонален състав, по този начин и в бойна техника. За подсилване на защитата в тези региони, за подмяна на частите, които са претърпели загуби, се реалокират възвърналите боеспособността си бригади ", прибавя той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР