Инженерите на Toyota създадоха оригинален робот, който може да конкурира

...
Инженерите на Toyota създадоха оригинален робот, който може да конкурира
Коментари Харесай

Toyota извади баскетболен робот, способен да дриблира и да хвърля топка в коша

Инженерите на Toyota сътвориха автентичен робот, който може да конкурира баскетболистите, демонстрирайки освен сполучливи хвърляния на топката в коша, само че и повтарящ много тъкмо процеса на дриблиране.

В малко видео, оповестено на формалната страница в Instagram на Японската мъжка професионална баскетболна лига, роботът CUE " тупка " баскетболната топка в пода в продължение на няколко метра и по-късно сподели няколко забавни хвърляния в коша от разнообразни дистанции.

Най-продуктивните удари са от линията за фаул, като към момента " тройки " и ултра-дълги удари са несполучливи. Любопитното е и, че роботът CUE реагира комично на пропуските. Баскетболистът-хуманоиден робот CUE е с височина 207 сантиметра, а външният му тип е въодушевен от японския комикс (манга) Slam Dunk.

Според разработчиците, при мятане, дриблиране и реагиране на разнообразни обстановки от играта, логаритъмът на CUE употребява машинно образование и изкуствен интелект. Плановете на разработчиците включват възстановяване на плавността на придвижванията на робота и въвеждане на по-точни техники за мятане в коша.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР