Информационната система на шотландския парламент в Единбург втори пореден ден

...
Информационната система на шотландския парламент в Единбург втори пореден ден
Коментари Харесай

Втори ден продължава "брутална" хакерска атака срещу парламента на Шотландия

Информационната система на шотландския парламент в Единбург втори следващ ден е подложена на " брутална " хакерска офанзива и това евентуално ще продължи още няколко дни. Засега няма признаци ИТ отбраната да е пробита, заяви секретариатът, представен от " Ройтерс ".

" Но потребителите би трябвало да внимават, тъй като офанзивата продължава. Не е извънредно сходни набези с " брутална мощ " да не престават няколко дни, тъй че е доста значимо да сте бдителни и да докладвате всевъзможни съмнителни въпроси ", се споделя в текста.

" Ройтерс " изяснява, че в офанзивите от тази категория нормално се вършат настойчиви опити да навлизане в осведомителната система посредством пробване на разнообразни пароли или се търсят скрити страници в компютрите. Методът употребява известни пароли или следва логиката само че пояко се допуска, че се основават пароли в обекта на офанзивата. Той изисква време, само че се счита, че е с по-висока успеваемост.

Подобни опити за навлизане в ИТ системата на английския парламент в Лондон имаше през юни и тогава съветски спецслужби или работещи за тях хакери бяха упрекнати за проникването в към 90 профила и електронни пощи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР