Инфлацията и войната в Украйна не са повлияли на търсенето

...
Инфлацията и войната в Украйна не са повлияли на търсенето
Коментари Харесай

Къде предпочитат да купуват гръцки имоти българите

Инфлацията и войната в Украйна не са повлияли на търсенето на ваканционни парцели в Гърция, сочи изследване на RE/MAX Гърция. От 76 организации за недвижими парцели с над 1000 консултанти, 61% оповестяват, че търсенето на ваканционни жилища и жилища не е доста наранено, до момента в който 39% акцентират, че ползата към наемането на обзаведени жилища в градски центрове като Солун се е нараснал доста. Експертите предвиждат по-нататъшен растеж на търсенето заради голям брой инфраструктурни планове.

Много скандинавци възнамеряват да се реалокират за непрекъснато в Гърция, откакто се пенсионират. В същото време „ увеличението на търсенето на гръцки ваканционни парцели тази година наподобява е подкрепено от доста положителните туристически данни, както и доста по-ниските цени спрямо други средиземноморски или европейски дестинации. “

Данните от изследването демонстрират, че Миконос е най-скъпия район. Там междинната цена на квадратен метър при ваканционните парцели е 7250 EUR/кв.м. Следват Парос (3450 EUR/кв.м) и Санторини (3250 EUR/кв.м).

В Йонийско море междинните цени за Корфу варират от 1800 до 2500 EUR/кв.м, в Кефалония - от 1500 до 2600 EUR/кв.м, на Лефкада - от 1700 до 2150 EUR/кв.м. В същото време продажните цени на ваканционни жилища в туристическите дестинации като Халкидики са приблизително 1580 EUR/кв.м, във Волос 1700 EUR/кв.м и в Каламата 1950 EUR/кв.м.

Що се отнася до националностите с максимален интерес към закупуване на ваканционни парцели в Гърция, RE/MAX отбелязва разделянето сред Северна и Южна Гърция. В северната част на страната ползата към жилищата е най-вече от германци, сърби, българи, румънци и албанци. В южната част на Гърция парцелите се интересуват най-вече от израелци, китайци, германци, французи и ливанци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР