Индонезийският президент Джоко Уидодо официално откри срещата на върха на

...
Индонезийският президент Джоко Уидодо официално откри срещата на върха на
Коментари Харесай

С войната в Украйна трябва да бъде прекратена започна Г-20

Индонезийският президент Джоко Уидодо публично откри срещата на върха на Г-20 във вторник, като във встъпителните си думи съобщи пред международните водачи, че войната в Украйна би трябвало да бъде прекъсната.

" Ако войната не завърши, ще ни бъде мъчно да продължим напред. Не би трябвало да разделяме света. Не би трябвало да разрешаваме светът да се потопи в нова студена война ", съобщи ръководителят на Г-20 от Индонезия.

На индонезийския остров Бали стартира двудневната среща на Г-20. Основното място е бъде курортният хотел Apurva Kempinski Bali, ситуиран на върха на скалата Нуса Дуа.

Срещата на върха се чака да бъде доминирана от полемики по въпроси като войната в Украйна и растящата международна инфлация. Лидерите ще обсъдят " настоящи належащи световни проблеми, както и стопански и здравни старания след Коронавирус за световен резистентен и приобщаващ напредък ", оповестиха уредниците. 
 Приет ли е Лавров в болница след идването си в Бали за Г-20? Обновена
Приет ли е Лавров в болница след идването си в Бали за Г-20?

Русия отхвърля информацията на локалните управляващи като " върха на фалшивостта "

Г-20 включва Аржентина, Австралия, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейски Съюз. На срещата ще участват по-специално ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, президентът на ФИФА Джани Инфантино, генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман.

Руският външен министър Сергей Лавров съставлява Путин на срещата на Г-20 - първата, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари - откакто Кремъл разгласи, че Путин е прекомерно ангажиран, с цел да участва. Обстоятелствата постановат наличието на съветския президент Владимир Путин в Русия предпочитано, по тази причина и той е взел решение   Това изясни ден по-рано прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков на брифинга си пред публицисти.

Здравословното положение на Лавров в понеделник стана обект на спекулации.  Лавров е бил откаран в болница малко след идването си на срещата на Г-20 в Бали, оповестиха длъжностни лица в индонезийското държавно управление и медицински чиновници, поискали анонимност. Според тях,  съветският първи посланик страда от сърдечно заболяване и  се лекува на остров Бали.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова обаче отхвърли информацията, наричайки я " върха на фалшивостта ".

Припомняме, че през вчерашния ден се организира дълго чаканата среща сред китайския водач Си Дзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Тя се случи в миг, когато връзките сред двете страни се намират на най-ниското си равнище от десетилетия поради различия по редица въпроси - от Тайван до търговията. 
 С прегръдка Байдън и Си Дзинпин дадоха обещание да върнат връзките Съединени американски щати - Китай в правия път
С прегръдка Байдън и Си Дзинпин дадоха обещание да върнат връзките Съединени американски щати - Китай в правия път

Двамата организираха първа персонална среща на Г-20 в Бали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР