Имоти на едни от най-големите длъжници на общинската хазна в

...
Имоти на едни от най-големите длъжници на общинската хазна в
Коментари Харесай

Продават имоти на задлъжнели чужденци в Банско

Имоти на едни от най-големите длъжници на общинската хазна в Банско още веднъж са поставени на тезгяха, само че този път поради отговорности към банки. „ ГБ Британия Сейнт Дейвис “ ЕООД, представлявана от британеца Найджъл Хоул, чиито отговорности единствено за година се усилиха двойно и от 256 444 лв. през 2018 година станаха 456 360 лв. през 2019 година, в този момент губи още един обект от комплекса си.

На тезгяха за първа обществена обмен е оповестено заведение от 115 кв.м в комплекс „ Сейнт Дейвис “, местността Шипоцко, прецизира struma.bg. Заведението се продава ведно с 43 кв.м прилежаща тераса и 34 кв.м от общите елементи на постройката. Обявената начална цена е в размер 180 712 лв.. Върху парцела е наложена забрана поради отговорности към банка, в чиято изгода има учредена договорна ипотека.

Това не е първият парцел в комплекса, който сдружението губи. Още през 2018 година поради отговорностите му към общинската хазна съдия-изпълнител разгласи на обществена обмен други два независими обекта в комплекса. Единият, с предопределение за комерсиална активност, бе с величина от 25.16 кв.м и 6.39 кв.м прилежаща повърхност. Вторият обект, с предопределение за магазин, е с повърхност от 60,27 кв.м и прилежаща повърхност от 15.31 кв.м. Двата парцела бяха оповестени за общо 115 531 лв., като сумата надалеч не покриваше отговорностите към община Банско, които към оня миг възлизаха на 256 444 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР