Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни

...
Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни
Коментари Харесай

Зарица Динкова не търси негативни новини за все по-качествения ни туризъм

Имаме все по-качествен туризъм и от ден на ден туристи, което ни слага на интернационалната карта на желаните дестинации, само че би трябвало да спрем да търсим единствено отрицателните вести . Това съобщи пред Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя акцентира, че цените порастват на всички места и туризмът не е евтина услуга. Въпросът бил да се направи оптимално наличен.

Според нея би трябвало да се работи за повишение качеството на живот на българите, с цел да си разрешават да употребяват повече услуги.
 Министър Динкова регистрира растеж в туризма през декември
Министър Динкова регистрира растеж в туризма през декември

Шенген и Еврозоната могат да донесат само позитив за родния туризъм

Усилията трябвало да са ориентирани към повишение качеството и благосъстоянието на преживяванията, а също да демонстрираме благосъстоянието и историята на България и на по-малките обитаеми места.

Динкова посочи, че наклонността от лятото за напредък на българския туристопоток. По нейни думи през декември страната ни е имала близо 5% повече туристи по отношение на 2022 година Ръст през зимата се регистрира и на задграничните туристи. През декември туристите от Турция са с 22% повече, а италианските са съвсем с 50% повече спрямо предходния декември.

Министърът акцентира, че ще редуцира инспекциите по летищата с сред 20 и 30 минути. А след среща с туристическите ни аташета в Германия, Турция и Полша противоположната връзка, която получаваме от локалните туристически организации, е извънредно положителна, уточни тя.

Относно Стратегията за насърчаване на вятърната електрическа енергия в моретата Динкова означи, че е належащо да има баланс сред напредъка и запазването на обичайните ни преимущества. Тя бе безапелационна, че възобновимите енергоизточници не би трябвало да са в ущърб на природата или на поминъка на локалните хора.
 Зарица Динкова: Шенген по въздух и море е най-големият ни подарък за Коледа
Зарица Динкова: Шенген по въздух и море е най-големият ни подарък за Коледа

Готова е да остане отпред на Министерство на туризма и след ротацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР