Имаме консенсус по това, че въпросът за съкратеното съдебно следствие

...
Имаме консенсус по това, че въпросът за съкратеното съдебно следствие
Коментари Харесай

За Кирилов решението на БСП за съкратения процес е плоско

Имаме консенсус по това, че въпросът за съкратеното правосъдно разследване би трябвало да се разиска съзнателно и задълбочено и не би следвало да се прибързва. Това изясни в коридорите на Народното събрание правосъдният министър Данаил Кирилов.

Според него не би трябвало да се основава изкуствено напрежение. Освен това, по мнението му, не би трябвало за едно закононарушение да се прави смяна. Затова и наказателната ни политика била на това състояние, тъй като се прави смяна за всяко закононарушение.
 Извънреден председателски съвет в Народно събрание поради съкратеното правосъдно разследване
Извънреден председателски съвет в Народно събрание поради съкратеното правосъдно разследване

Той е по искане на Корнелия Нинова

Двете правила, двете решения не са противоречащи, те са допълващи , изясни Кирилов за промените в Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс . Те са част от един развой, тъй като едното споделя какво става в процеса, а другото каква е правната последица, добави министърът.

Той е на мнение, че би било обикновено, еднократно да кажем няма кратко правосъдно разследване единствено за убийствата. Властта предложила азбучник от закононарушения, за които съдът да реши дали са допусне кратко разследване или не. Левицата желала изрично за ликвидиране да няма кратко развой.
 Консенсус, само че не напълно за съкратеното произвеждане
Консенсус, само че не напълно за съкратеното произвеждане

До предизборната почивка дефинитивно би трябвало да се одобряват измененията

Мнението на Кирилов е, че не във всички случаи на ликвидиране би трябвало да отпадне съкратеното правосъдно разследване. Има действия, в които самият деятел желае да признае, желае да откри обстоятелствата, които е направил , за какво би трябвало да му се пречи на това, недоумява министърът. Плоско било решението да се зачертае съкратения развой.

Според него макар признанието на причинителя, съдът може да реши да наложи най-тежкото наказване, а точно пожизнен затвор без подмяна. Иначе Данаил Кирилов показа, че е събрал експертизата по тематиката за съкратения развой. Чул е разнообразни мнения. Сега знаем доста повече във връзка с резултатите и последствията, свързани със съкратеното произвеждане, в сравнение с при започване на този спор, счита той.

Правосъдният министър желае да се стигне до дейно и дълготрайно правно решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР