Има пълна двупартийна подкрепа в Конгреса за сделката с Ф-16,

...
Има пълна двупартийна подкрепа в Конгреса за сделката с Ф-16,
Коментари Харесай

Поптодорова препоръча сделката за Ф-16 да стане преди местните избори

”Има цялостна двупартийна поддръжка в Конгреса за договорката с Ф-16, през юни ще пристигна писмо за предложение и приемане с съответните параметри ”. Това съобщи пред БТВ някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова. Тя заяви че се връща от Съединени американски щати, където е провела срещи в Конгреса и ”Локхийд Мартин ”.
По отношение на поставения таван на договорката от 1,6 милиарда $ Поптодорова напомни и договорката със Словакия. От таван в размер на 2,9 милиарда $, Словакия смъкна цената на 1,8 милиарда $. " Целта е да не се отива при всяка дребна промяна да се премине през процедурата в Конгреса ", изясни Поптодорова.

Тя изрази безпокойство от критиците на договорката в България, които ще насочат рецензиите си към опциите на изтребителите в военен проект. Поптодорова не изключи опцията дублирането на някои параметри да бъдат отстранени и по този начин да се понижи цената. Тя предложи договорката да се завърши още преди локалните избори.

" Локхийд влага 12 милиарда $ в инфраструктура в Полша, които бяха купили 48 използвани F-16 за 3,5 милиарда $ ", напомни Поптодорова.

По отношение на ордена, който през днешния ден Радев ще даде на Ерик Рубин тя разяснява, че президентът има свое мнение по въпроса с изтребителите. " Аз съм сигурна, че когато говореше за корупция в договорката не е визирал Съединени американски щати, а е с вътрешна устременост ", добави някогашният дипломат на България в Съединени американски щати. Тя уточни, че от избрани среди има опозиция да се подписват покупко-продажби със Съединени американски щати заради невъзможността да се получи нещо под масата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР