Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в

...
Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в
Коментари Харесай

Президентът: В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия

Има доста по-голяма еластичност и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, тъй че да градим съответни отбранителни качества. Хората да виждат в армията благонадежден щит за своята сигурност в границите на груповата защита ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Деня на храбростта, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" В днешното време на рецесии, войни и неустановеност не можем да свикнем с неглижирането на българската войска, където процесите по рационализация се движат мудно. Помните, че ми лиши свикването на няколко поредни консултативни съвета за национална сигурност, с цел да се задвижи процесът по рационализация. На сегашния парламент му лиши съвсем година, с цел да одобри създадената от служебното държавно управление на господин Донев капиталова стратегия за рационализация.

Отдавна апелирам за спешни ограничения за тревожния отлив от българската войска със обществени такива ", уточни той.

Румен Радев поздрави партиите, че са взели решение за повишение на заплатите на военните.

" Войската ни постоянно е била стожер на държавността. Днес българите отдават заслужена респект на воините. Напоследък някак започнахме да привикваме с честата промяна на държавни управления и парламент, както и с рецесиите и несигурността, неглижирането на българската войска ", добави президентът.

" Бързото законодателство не всеки път води до стремежи резултат ", сподели Радев във връзка с измененията в Закона за хазарта, с които рекламата в медиите бе неразрешена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР