Има много малко розови пясъчни плажове по света и тяхната

...
Има много малко розови пясъчни плажове по света и тяхната
Коментари Харесай

7-те най-красиви плажа с розов пясък

Има доста малко розови пясъчни плажове по света и тяхната необичайност прибавя спомагателна прелест. Ако желаете да посетите някои от най-зашеметяващите, помислете за пътешестване до една от тези невероятни дестинации.

Остров Комодо, Индонезия

Остров Комодо е част от Индонезийския архипелаг и един от островите, които съставляват спиращия дъха народен парк Комодо. Тъй като тези острови изчезват заради изменението на климата, което води до повишаване на морското ниво, посетете го преди да е станало късно и можете освен да видите най-големия гущер на Земята, комодския змей, само че и зашеметяващия Розов плаж с неговите розови пясъци, които се намират на ръба на девствени тюркоазени води.

Този извънреден плаж получава своя изумителен нюанс от микроскопични животни, наричани фораминифера, които създават червен пигмент върху кораловите рифове. Когато дребните късчета червени корали се комбинират с белите пясъци, той създава мекия розов нюанс. Плажът също е парадайс за гмуркачи със спокойните, плитки води, изпълнени с цветни корали и тропически риби. Тъй като плажът и водите са дом на евентуално рисковия комодски змей, най-добре е да посетите мястото с лидер.

Плажът Horseshoe Bay, Бермуди

Този субтропичен остров в Северния Атлантически океан е дом на превъзходни плажове с розов пясък, които се простират на 21 благи около ослепителни лазурни води, а плажът Horseshoe Bay с дългата си извита линия от бледорозови пясъци е най-легендарният. Той притегля феновете на завършения със своите уединени заливчета, които са идеални за гушкане с обичания, както и за слънчеви бани, плуване, снимка и други

Ако желаете да сте по-активни, можете да наемете съоръжение като шнорхел, буги дъски и уейкбордове. В непосредственост ще намерите и страхотни голф стадиони, примамливи магазини, музеи и исторически забележителности. Тук можете да вечеряте напряко на плажа, до момента в който потапяте пръстите на краката си в пясъка, отпивате вино и гледате превъзходните залези.

Остров Харбър, Бермуди

Плажът Pink Sands на остров Харбър на Бахамските острови е сбъдната фикция. Близо три благи сектор от плажа, който непрекъснато се прави оценка като един от петте най-хубави плажа в света. Целият плаж се състои от идиличен розов пясък с розовия си нюанс, получен от тези едноклетъчни морски организми, известни като фораминифери, които се смесват с бял пясък за основаване на изразителен розов звук.

Този остров също може да се похвали с едно от най-хубавите места за гмуркане в света: Current Cut Dive, както и отличен сърф лов на риба, дълбоководен лов на риба и еднодневни екскурзии до Спайн Уелс и Елеутера. В Дънмор Таун продавачите на тротоарите продават разнообразни продукти, които е занимателно да вземете у дома като сувенири.

Розов плаж, Бонайре

Pink Beach е тясна пясъчна линия, ситуирана на западния бряг на остров Бонайре. Има розов нюанс с помощта на съществуването на милиони дребни натрошени черупки. Този холандски карибски остров, който е близо до северния бряг на Венецуела, е прочут и като първокласна дестинация за гмуркане и шнорхелинг. Всъщност Caribbean Journal го назова една от най-хубавите дестинации за шнорхел.

Тук не е нужно да избирате единствено едно място, на процедура можете да отидете на всички места до водата, да скочите и да се озовете в величествен подводен свят с плитки тераси, гъмжащи от цветни риби. Самият плаж също е отлично място да се насладите на пикник, слънчеви бани или просто да се отпуснете с хубава книга. Ако стане прекомерно топло, няколко палми обрисуват горната част на плажа, осигурявайки малко сянка.

 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР