Има ли почва зеления сертификат в квартал Изток в Кюстендил?

...
Има ли почва зеления сертификат в квартал Изток в Кюстендил?
Коментари Харесай

Роми от гетото: Там, където си сложи ваксина, светеше!

Има ли почва зеления документ в квартал " Изток " в Кюстендил? Градът е в тъмночервената Коронавирус зона, а кварталът при първата вълна на пандемията беше затворен с КПП-та.

На фона на високата заболеваемост - по какъв начин хората там посрещат влезлите в действие нови ограничения, демонстрира репортаж на Нова тв.

" Това е задачата – да могат да убиват хората. Самолетите пръскат вирус, в този момент имунизациите са от същото разстояние. С имунизациите желаят да ни убиват. Казват, в случай че не е имунизацията – сиреч ти си болен. Като ме гледате – здрав съм, а имунизацията като ми я бият, най-вече, оптимално приказваме, един месец и ме ликвидира, както съм здрав и прав ", счита гражданин на ромския квартал.

Доводите му обаче дочу някогашния кмет на квартала Арсо Илиев, който се приближи до екип на Нова тв и сподели, че е имунизиран.

А по-късно сред съкварталците стартира спор на тематика " За " или " Против " имунизациите и документите.

Подобни разногласия в квартала обаче са необичайност, тъй като съперниците на имунизациите са доста повече от последователите им. Поради тази причина всеобщо е и недоволството от въвеждането на зелени документи.

" Плаши ме, че ще има апетит, ще има бедност, щом не ни пускат по магазините. Как ще вървиме да пазарим. Щом не ни пускат по огромните магазини, няма да пазарим. Ще си седиме и дома и ще ядеме изсъхнал самун ", счита друга жителка на " Изток ".

Със документи съвсем никой в квартала не мисли да се снабдява. Нито посредством ваксина, нито посредством тест. Евентуалните инспекции не стряскат никого.  Според хората имунизациите причинявали аномалии. Това го разбрали го от разкази на свои познати.

" Едно момченце си направило ваксина тук и слагал една лампа, и светеше. Да. Честно ти споделям. Там, където му е имунизацията – свети ", споделя друга жена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР