Има ли организирана престъпна група за рекет в Министерството на

...
Има ли организирана престъпна група за рекет в Министерството на
Коментари Харесай

Narod.bg пита Кирил Вътев: Има ли ОПГ за рекет в Министерството на земеделието?

Има ли проведена незаконна група за рекет в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), която по престъпен метод заработва „ комисионни “ от бизнеса? Дали министър Кирил Вътев е наясно с безобразията, които творят негови подчинени и дали управникът е следващият рекетьор, облечен с власт?

Това са част от въпросите, които Narod.bg зададе публично до министъра на земеделието Кирил Вътев посредством пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Питанията са заверени и ще бъдат на бюрото на министъра за отговори.

Въпросите са на база на наши следствия за съществуването на престъпни практики в Министерство на земеделието и храните, което е най-големият разпределител на европейски средства, които непосредствено удрят по бизнеса на кандидат-кмета на Пазарджик Иван Папазов, един от най-големите месопроизводители в района.

За благополучие министър Кирил Вътев идва тъкмо от този бранш като съсобственик на месопреработващата компания „ Тандем “ и е наясно с тежките проблеми пред фермерите и без рекетьорските номера на корумпираните служители в Министерство на земеделието и храните.

Ето какво попитахме министър Вътев, чиито отговори ще оповестим обществено:

Реклама

1. Каква е повода за неприемливото закъснение на заплащането на компенсацията в размер на 5 370 000 лв. за избитите 13 000 свине от свинефермата на Едноличен търговец „ Томи-Веселка Папазова “ в с. Априлци, общ. Пазарджик?

2. Защо 2 години след умъртвяването на животните поради африканска чума, доказателства за която по този начин и не бяха показани, шефът на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ)-Пазарджик не издава новия акт за обезщетение според решение на Административния съд №908/07.12.2022?

3. Ще се ангажира ли Министерството на земеделието и храните с намирането на работа на над 200 чиновници на Едноличен търговец „ Томи-Веселка Папазова “, които са застрашени от съкращения поради безобразната работа на служителите в повереното ви ведомство?

4. Целенасочено ли не се изплаща и сумата от 1 387 988,94 лева, която ОДБХ-Пазарджик дължи на „ Свиком “ АД (ЕИК 122046115) въз основата на Акт за обезщетение, влезнал в действие на 30.06. 2023 година, чийто период изтече на 30.07.2023-а? Чия е виновността за следващото тъпчене на закона от страна на районната дирекция на БАБХ, която е на ваше непосредствено послушание?

Очакваме министър Кирил Вътев да отговори на въпросите ни в незабавен порядък, с цел да стане ясно на цялата общност какви са действителните условия, при които работи бизнесът в държава-членка на Европейския съюз.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР