Има филми, чиито истории предизвикват силни емоции у публиката. Но

...
Има филми, чиито истории предизвикват силни емоции у публиката. Но
Коментари Харесай

10 грешки, които забелязаха само упорити фенове

Има филми, чиито истории провокират мощни страсти у публиката. Но в преследването на съвършени фрагменти, филмовият екип постоянно подценява дребните елементи.

Това се случи по време на фотосите на “Титаник ”, един от най-известните пълнометражни филми. Той се трансформира в международен феномен, класиран на второ място в листата на най -успешните филми в историята на киното, с доходи от над 2 милиарда $ в международен мащаб в боксофиса и огромен брой награди.

Независимо от това е мъчно да се изясни за какво някои грешки стигнаха до огромния екран. Със сигурност може да се каже, че нищо не убягва от проницателното око на придирчивите фенове.

1. Бенка, която трансформира местоположението си

Това е един от най -очевидните дефекти, на които надали някой е обръщал внимание, гледайки “Титаник ”.

Става дума за Роуз Девит Букатер, изиграна от Кейт Уинслет. Преди героинята да се качи на кораба, бенката й се намираше на лявата й буза. Но в случай че се вгледате деликатно, можете да видите, че в идващите подиуми се измества на другата страна.

2. Преместване на огради

В първия кадър Леонардо Ди Каприо в ролята на Джак Доусън стои до приятеля си на носа на кораба, облегнат на парапета, сред който пролуката е ясно забележима.

По -късно основните герои, Джак и Роуз, се срещат на едно и също място, където ще изиграят една от най -емблематичните подиуми, в които и двамата стоят с протегнати към вятъра ръце. Само в тази част на кино лентата оградите образуват едно цяло.

3. Нарушаване на етикета

Събитията във кино лентата се развиват към 2 влюбени души от разнообразни среди. Роуз и майка й Рут Девит Букатер, изиграни от Франсис Фишър, принадлежаха към богатата и привилегирована класа, т.е. те познаваха разпоредбите на етикета по-добре от всеки различен. Това удостоверява настояването на Рут по отношение на спазването на протокола от останалите пасажери.

4. Изчезващо колие

Помислете за друга любопитна нелепост, която най -вероятно е резултат от невниманието на екипа на кино лентата. Декорацията виси към врата на Роуз през цялата церемония вечеря в първия ден на круиза.

Когато обаче търпението на героинята завърши и тя изтича от залата, неспособна да понесе монотонните диалози на присъстващите, фенът към този момент не вижда нито огърлицата, нито спретнатата прическа на момичето.

5. Грешки в ъглите на снимане

Само след няколко подиуми, водени от мощен подтик, Роуз е на път да вземе мъчно решение. За благополучие се появява Джак и убеждава момичето да не прави съдбовната крачка, спасявайки живота й. Но това, което е значимо в тази сцена, са ъглите на снимане, според от това, че тя или държи шлейфа на роклята, или просто се придържа към парапета.

6. Различни одеяла

Друг атрибут, който малко на брой са забелязали, е карираното одеяло, което се появява в основни подиуми по цялата лента. Роуз първо се увива в него, откакто е избавена от Джак. Към края на кино лентата в фрагмента се появява момиче, избавено от потопен транспортен съд със същото одеяло.

7. Изведнъж се появяват реквизити

Помните ли сцената, в която Роуз се втурва на помощ на Джак, откакто бе нелегално задържана от полицията по подправени обвинявания? Това, което режисьорът пропусна, беше възглавница, която внезапно се появи на назад във времето.

8. Дискретно ремонтирано стъкло

Малко по -късно Роуз стартира да бяга в суматоха към кораба, с цел да откри метод да освободи Джак. Няколко минути по -късно тя намира секира, окачена на стената на един от коридорите. Момичето чупи стъклото, вади секира, само че чашата е вълшебен възобновена, както се вижда в рамките от колажа нагоре.

9. Въжета, които се опълчват на гравитацията

След като лайнерът удари айсберга, носът на плавателния съд първият се спусна към дъното, до момента в който кърмата стартира да се издига последователно. С други думи, мощният надолнище на плавателния съд в носа, показан във кино лентата, е предизвикал издигането на кърмата.

10. На небето съвсем никой не обърна внимание

Ако се чудите дали някой е забелязал тези и други несъответствия с изключение на нас, бързаме да ви изненадаме. Астрофизикът Нийл ДеГрас Тайсън даде своята оценка на поредност противоречиви точки. Например режисьорът не взе поради датата на конфликта на лайнера с айсберга, посоката на кораба и разположението на звездите тази нощ.

Филмът демонстрира ясна и безлунна нощ, само че съгласно специалиста, в случай че корабът във кино лентата се разбие в същия ден и на същото място като същинския транспортен съд, то това е огромна неправилност.

11. Замръзналият нос на Джак

Джак и Роуз се оказват в леденото сърце на Атлантическия океан, борят се да оцелеят и чакат избавление. В началото на сцената, заради студа, носът на Джак замръзва, тъй че върху него се образува лед. Когато обаче идва помощ и Роуз се пробва да го разсъни, от ледения нос няма и диря.

Обръщате ли внимание на несъответствията във филмите? Какви неточности бихте добавили към листата? Споделете с нас в мненията!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР