Има едно забавно твърдение за алкохола – той се отстранява

...
Има едно забавно твърдение за алкохола – той се отстранява
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако се откажете от алкохола

Има едно занимателно изказване за алкохола – той се отстранява изцяло от кръвта за 21 дни, т.е. в никакъв случай. Друга стандартна мъдрост споделя, че най-вече от консумиращите са спортисти и лекари. Шегата си е смешка, само че дано забележим какво се трансформира в организма ни, в случай че в действителност откажем приема на алкохол.

Ставате по-енергични

Разграждането на алкохола в организма пречи на черния дроб да създава задоволително глюкоза, главният източник на сила. Нещо повече, многочислени изследвания демонстрират, че неизправностите в работата на черния дроб имат дълготраен резултат даже след еднократна корист.

Отслабвате по-бързо

Първо, алкохолът забавя метаболизма ви. На второ място, всяка алкохолна напитка съдържа доста „ празни “ калории. Това са тези калории, които не съдържат хранителни субстанции и микроелементи. На трето място, алкохолът работи дразнещо на невроните, виновни за апетита: ядете повече под въздействие на алкохола.

По-малка възможност да се нараните

Учените са потвърдили, че алкохолът нарушава координацията на придвижванията, концентрацията и скоростта на реакция – т.е. най-важните индикатори за безвредно напредване. И освен сега, в който сте пийнал – и този резултат е дълготраен.

Възстановявате се по-бързо

Протеинът е от значително значение за мускулното развиване, напредък и възобновяване. Алкохолът понижава синтеза си с 30%. Това се отнася основно за скелетните мускули, които вземат участие във всички типове придвижвания.

Ставате по-силни

Убедителни числа от учените: 36 часа след банкет на алкохол мускулната успеваемост спада с 30% -45%.

Сърцето ви работи вярно

Смята се, че в рационални количества алкохолът има позитивен резултат върху работата на сърцето. Но това не важи за тези, които спортуват. При кръв, цялостна с алкохол, сърцето работи в засилен режим, натоварването върху него се усилва няколко пъти и по тази причина хората в положение на алкохолна интоксикация имат учестен пулс. Това не е дреболия за елементарния човек. А сърцето на спортиста е изключително сензитивно към сходни „ шейкове “ – в края на краищата то е задоволително уплашено даже и без алкохол, когато се натоварва по време на подготовка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР