Тази статия е версия на място на нашия бюлетин Swamp

...
Тази статия е версия на място на нашия бюлетин Swamp
Коментари Харесай

На път ли е AI да убие това, което е останало от журналистиката?

Тази публикация е версия на място на нашия бюлетин Swamp Notes. Премиум клиентите могат да се записват тук, с цел да получават бюлетина всеки понеделник и петък. Стандартните клиенти могат да надстроят до Premium тук или да прегледат всички бюлетини на FT

Въпросът към този момент е неотложен персонално, защото предходната седмица FT реализира договорка с OpenAI за образование на огромни езикови модели на нашето наличие. Подобно на доста новинарски организации, FT към този момент ще получава възнаграждение за своята интелектуална благосъстоятелност и също по този начин ще получава приписване, когато наличието се появи.

От една страна, можете да спорите, че е по-добре да ви се заплаща, в сравнение с да не за нещо, което Big Tech към този момент прави гратис, а точно прекачване на онлайн публицистика за образование на LLM. (Журналистите от FT не са осведомени с това какъв брой се заплаща на нашата компания или каквито и да било финансови детайлности по контракта с OpenAI, тъй че не мога да кажа дали е добра договорка или не.)

От друга страна, прите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР